Jousiammuntaa vaistojen varassa

Nuortenpajan väki kävi tutustumassa vaistojousiammuntaan.

Vaistoammunnassa ei käytetä tähtäintä vaan omia vaistoja maaliin osumiseen. Ammunnassa mukana oli 3 erilaista jousta ja vaikka alussa olikin hieman vaikeaa osua tauluun, pienellä harjoituksella nuolet alkoivat osua kohteeseen.

Tämä oli hyvä kokemus nuorten mielestä. Jousen käyttö oli luontevaa ja auttoi keskittymään. Jokainen osuma oli onnistuminen ja ohi ammutut nuoletkaan eivät haitanneet menoa, kun seuraava saattoi jo osua taulun keskelle. Jokainen täplää tyylillään sopisi kuvaukseksi lajin harrastuksesta. Lajissa ei ole niin sanottua ”oikeaa” tyyliä, vaan jokainen löytää itselleen sopivan ampumatyylin, kunhan perusasiat ovat hallinnassa.

Fyysisesti jousiammunta auttaa koko kehoa ja rakentaa kehon runkoa eri tavoilla esimerkiksi ulkona liikkuessa. Jousiammunnassa myös kärsivällisyys kehittyy, jos mielessä on esim. metsästys.

Jousiammunta on hyvä ulko- ja sisälaji, joka sopii kaikille ja kaiken-ikäisille, aikaisempaa kokemusta ei vaadita. Jousen käyttö on helppo oppia ajan tai ohjaajan kanssa. Varkaudessakin on muutama ulkorata ja ampumapaikka, mutta ampumista voi harrastaa melkein missä vain, kunhan turvallisuudesta on huolehdittu. Jousi ei missään nimessä ole lelu.

Jos omaa jousta ei halua hankkia ihan heti, voi Varkaudessa varata ajan esim. liikuntatalolle ja paikallinen seura lainaa tarvittaessa varusteet.

Ampumisesta nauttivat sekä nuoret että ohjaajat 😀

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *